Over mij

Alweer een Recruiter die zegt het verschil te kunnen maken!

Ik snap dat dit een gedachte is die bij je op kan komen. Om je tijd niet al te lang te verkwisten en er geen salespraatje van te maken, lees je hier wie ik ben en hoe ik werk.
Spreekt je dit aan en heb je het gevoel dat we over veel zaken hetzelfde denken, dan moeten we eens kennis met elkaar maken.

Hoe ben ik dan in de procesindustrie terecht gekomen?

Om twee redenen. Allereerst werd ik door een oud-collega gevraagd om deze stap te zetten. De tweede - en belangrijkste - is dat de industrie mij aanspreekt. De grote en indrukwekkende installaties spreken tot de verbeelding. Ik vergelijk het altijd met mijn liefde en passie voor grote en snelle auto's: hoe groter en harder ze kunnen rijden, des te beter.

Maar verder hield voor mij de technische kennis en affiniteit al snel op. Mijn passie is meer ontstaan door het type mensen. Technische mensen praten vaak met net zoveel liefde en passie over hun werk. Soms tot in de details, zoals ik dat ook doe. Ik heb met deze mensen daarom al snel een goede klik.

Hoe ik werk

Toch een beetje sales dan. Ik geloof in het geluk van mensen op hun plek. En als ze gelukkig zijn, dan zie ik bijzondere dingen gebeuren: ze zijn productiever, minder snel ziek en brengen meer plezier.

Ik ga voor de beste kandidaat voor een positie. Naast de technische- en inhoudelijke vaardigheden kijk dan ik dan vooral naar de persoonlijke kant. Ik vind dat dit soms zelfs zwaarder mee moet wegen dan de juiste papieren en ervaring.

Ik weet dat als iemand echt iets wil, dat hij het dan ook kan uitvoeren. Je hebt alleen de juiste tools en mensen daarbij nodig. En dat is waar ik voor kan zorgen. Want alleen de juiste mensen op de juiste plaats geeft resultaat!

Wie ben ik?

Ik ben Stef Aelmans en ik woon met mijn vriendin en ons zoontje in Eindhoven. Ik werk al meer dan tien jaar in de personele dienstverlening van de proces- en technische industrie. In tegenstelling tot veel recruitmentprofessionals heb ik geen technische opleiding gevolgd. Mijn achtergrond is breder omdat ik een bedrijfskundige en een salesmanagementopleiding heb gevolgd.

Ik heb een nieuwsgierige aard en oprechte interesse in mensen. Door veel te vragen heb ik het technische vak steeds beter leren kennen. Met deze kennis kan ik tot de kern doordringen van iemand zijn kennis, kunde en persoonlijkheid.

Als ik maar met mensen kan werken

Ooit had ik de ambitie om in de horeca te gaan werken en leek het mij prachtig om hotelmanager te worden van een 5 sterren-hotel. Gastvrijheid zat er bij mij namelijk altijd al in. Maar ik leerde na een aantal jaren dat mijn toekomst niet in de horeca lag. Wat dan wel? Dat wist ik toen nog niet. Maar na wat omzwervingen kwam ik erachter dat het werken met mensen mij de meeste voldoening en geluk gaf. Ik startte daarom als intercedent.

Hoe zit ik als persoon in elkaar?

Gedreven en enthousiast. Maar ik ben ook rechtdoorzee en ik heb een hoge standaard. Ik bijt mij in dingen vast en kan dan soms ook ongeduldig zijn. Maar dat komt natuurlijk door mijn passie voor mijn vak. In mijn werk ben ik transparant, eerlijk en neem geen blad voor de mond. Naast mijn werk loop ik hard en zit ik graag op de mountainbike. Daarnaast heb ik een bourgondische levensstijl en ga dan ook graag voor een borrel en een goed etentje met gezelschap.

Meer weten

Medewerkers
Stef Aelmans
Mobiel: (06) 5700 7793